individueel

Individuele coaching

Een spiegel om jezelf beter te leren kennen

Soms loop je vast, zit je met een vraag. Een vraag die je bezig houdt en waarvan je het antwoord lijkt nodig te hebben om verder te kunnen gaan met je leven. Of een vraag over jouw effect op anderen. Vragen die betrekking hebben op je zakelijk en persoonlijke ontwikkeling.

Misschien weet je de oplossing wel, maar zie je op tegen die enorme beslissing, die enorme stap die je denkt te moeten zetten, om in beweging te komen. Als je wilt help ik je om te onderzoeken waar je vraag ten diepste over gaat, waar je naar zoekt en wat je tegenhoudt om in beweging te komen.

Ik werk vanuit de Socratische leer. Dat betekent voor mij dat de coaching zich telkens zal concentreren rond een vraag. Samen gaan wij onderzoeken wat jouw vraag is, waarna we in een aantal gesprekken op zoek gaan naar de antwoorden er op. Heb je het antwoord gevonden, dan is daarmee dit coachingtraject beeindigd. De Socratische leer betekent voor mij ook dat ik jou door het stellen van vragen zal begeleiden tot soms onbekende terreinen, of nieuwe inzichten, die je helpen bij het maken van keuzes en te begrijpen wat jou drijft.


Persoonlijke begeleiding bij vragen waar het werkelijk over gaat

Vragen, luisteren, voelen, reflecteren. Dat zijn de kernelementen voor de manier waarop wij mensen persoonlijk begeleiden als coach. Altijd vanuit een vraag.

1. Kennismaken wie ben jij?

Individuele coaching begint bij kennis maken, wederzijds kennis maken. Waar kom je vandaan? Wat houdt je bezig? Wat is je vraag? Hoe werkt zo'n gesprek? Wat neem ik daar zelf in mee? Tijdens een intake-gesprek leren we elkaar beter kennen, zodat we kunnen besluiten of er voldoende vertrouwen en "click" is om met elkaar aan het werk te gaan.

2. Luisteren wat is jouw verhaal?

Je vertelt wat je bezig houdt, wat je vraag is, waar je mee zit. Ik zal je vragen stellen en vooral ook luisteren naar wat je vertelt, hoe je het vertelt, wat je niet vertelt. Dat geeft mij de richting waarin we verder moeten om tot de kern te komen, en jou verder te helpen op je pad.

3. Inspireren wat beweegt jou en wat houd je tegen?

Ongestoord reflecteren, de spiegel voorgehouden krijgen, opgesteld worden of de ruimte geven aan je emoties. Het kan allemaal bijdragen aan je ontdekkingstocht en je inzichten geven die je helpen om je prettiger te voelen, je geluk te vinden, effectiever te zijn in je werk of dingen op te ruimen in je relatie, familie of vriendenkring.

4. Reflecteren wat is je inzicht en wat ga je er mee doen?

De keuze of je de stap zet, of je gaat doen wat je je hebt voorgenomen, is aan jou. Als je wilt spreken we af wat je intentie is voor de komende dag, week, maand en komen we er later op terug. Wat heb je nog nodig? Wat houd je tegen? De cirkel is rond...


Ervaringen

Een aantal voorbeelden waarin persoonlijke coaching en begeleiding heeft bijgedragen aan individuele stappen of team- of organisatieontwikkeling

 

Stimulerend en down to earth
04-10-2018

Hans stimuleert mijn denken en reflectie, gaat ongemakkelijke vragen niet uit de weg en is altijd positief en betrokken. Hij motiveert om iets nieuws te proberen, wat mijn persoonlijke effectiviteit verhoogt. 
De gesprekken vinden vaak plaats tijdens een wandeling. Dat is geweldig.
Emmie Habes, Aegon Asset Management

De juiste vragen
04-05-2017

Het was fijn werken in de kleine groep. Iedereen kwam aan bod en door dit aantal luisterden we ook allemaal naar elkaar. De inbreng van onze eigen cases was erg leerzaan en soms ook confronterend. Alles kwam aan bod. Het tekenen was erg grappig en de luister-oefeningen leuk om te doen. Ik heb veel inzichten gekregen in deze dag over Business Communicatie.

Ik vind het leuk om te zien dat jij toch altijd weer de juiste vragen weet te stellen en de mensen laat kijken naar zichzelf. De beste manier om stil te staan bij mijn eigen gedrag!

 

deelnemer 1-daagse training Business Communicatie

AkzoNobel Industrial Chemicals

Een gelukkiger mens
31-10-2016

Een coachtraject bij Hans zul je niet snel vergeten vanwege zijn krachtige en betrokken aanpak. Ik zocht meer rust en beheersing van mijn emoties met als doel professioneel verder te kunnen groeien. Uiteindelijk leverde de coaching meer verbinding met mijzelf en mijn partner op. Resultaat: zowel zakelijk als privé een gelukkiger mens!


coaching client

een Nederlands bankbedrijf