zeilboot

 

over rogare

Rogare is het bedrijf van Hans Veenman. Zijn affiniteit en kracht ligt in het begeleiden en stimuleren van mensen in een zakelijke context. Hans is opgeleid en ervaren als personal coach en team coach. Zijn achtergrond is informate technologie en organisatie advies. Hij werkt gestructureerd en met passie, met een natuurlijk gevoel voor proces en in verbinding met mensen.

 

Na een kleine dertig jaar voor KPMG Consulting (en haar voorgangers en opvolgers) te hebben gewerkt, wist ik het ineens zeker. Ik wilde ruimte. Ruimte om te doen waar ik altijd al goed in was geweest en energie van kreeg. Mij verbinden met anderen en vanuit die verbinding samen met die anderen mooie klussen doen. Klussen waar we zelf trots op zijn, op het resultaat en op de manier waarop we het gedaan hebben.

 

Basis voor mij is nieuwsgierig zijn, mij laten verwonderen en er van uit gaan dat iedereen "het" goed bedoelt. Daarom is "vragen" voor mij belangrijk, rogare in het Latijn. De "verbinding aangaan met een ander" betekent in mijn werk dat ik eerst maar eens de tijd neem om te ontdekken wie de ander is, wat hem of haar beweegt en of er iets van een click is, dat er vertrouwen tussen ons begint te ontstaan. Dat ik ook mijzelf laat zien, zodat de ander kan bepalen of we iets hebben, op basis waarvan we met elkaar aan de slag willen.’

 

‘Ik leer door te doen en te ervaren, fouten te maken. Wat ik nog te leren heb? Mij niet te veel afhankelijk te maken van wat anderen vinden. Eén van mijn leermeesters heeft mij ooit gezegd: je hoeft niet altijd aardig te zijn om aardig gevonden te worden. Daar houd ik mij aan vast.’

 

Hans werkt zelfstandig en maakt onderdeel uit van een sterk netwerk van onder meer oud-KPMG Consulting collega's, die elkaar in de diverse advies-, coaching- en trainingswerkzaamheden ondersteunen en dezelfde waarden en principes delen. Dit netwerk is actief onder het label Teaming Company.

 

Met steun van dit netwerk is Rogare ervaren en vloeiend in het begeleiden van teams en het geven van trainingsprogramma's in zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Het team heeft ruime internationale ervaring binnen Europa en in Azie en Amerika met het verzorgen van programma’s gericht op teamontwikkeling en cultuurverandering (zie meer onder Core Skills). Zij hebben gewerkt op lokaties over de hele wereld en met de diverse culturen.

 

Mijn inspiratie

 

Graag laat ik mij inspireren door anderen. Door de mensen waarmee ik werk, de mensen die ik tegen kom, live of via het web. Hun verhaal inspireert mij, de eerlijkheid, de kwetsbaarheid, het lef, de eenvoud of de complexiteit, hun geluk of verdriet. Ook hun zoektocht, op zoek naar zichzelf, naar een vraag of naar een antwoord. De rust en ruimte voor reflectie vind ik op mooie plekken. Zo leer ik en maak ik de reis van mijn leven.

‘No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.’

ga naar de site »

Nic Askew weet mij vaak te raken met zijn prachtige teksten en inspirerende video’s. Over mensen, echte mensen. Neem een kijkje en geniet…

 

 

ga naar de site »

Verschil maken door je met hart en ziel te verbinden. Aan elkaar, aan lotgenoten, aan een uitdaging. Dat doet One Million Snowflakes. Ik ben zo’n snowflake.

 

ga naar de site »

Veranderen begint bij jezelf. Maar hoe doe je dat? Hoe begin je?

 

ga naar de site »

Ted is een fenomeen geworden de laatste jaren. Inspirerende sprekers nemen je mee over verrassende en soms aangrijpende onderwerpen. Een voorbeeld zonder andere sprekers te kort te willen doen.

 

ga naar de site »

Voor iedereen die samenwerking met anderen effectiever en leuker wil maken, is dit boek verplichte literatuur. “Geweldloze Communicatie” van Marshall Rosenberg.

 

ga naar de site »

Ervaringen

De ervaringen in mijn werk hebben mij mede gemaakt tot wie ik ben. Geleerd met vallen en opstaan. Als jij en ik met elkaar aan het werk gaan neem ik die ervaringen mee. Ik vertel je er graag over. Hieronder een selectie van "klussen" waar ik met trots, dankbaarheid en plezier op terugkijk.

 

Stimulerend en down to earth
04-10-2018

Hans stimuleert mijn denken en reflectie, gaat ongemakkelijke vragen niet uit de weg en is altijd positief en betrokken. Hij motiveert om iets nieuws te proberen, wat mijn persoonlijke effectiviteit verhoogt. 
De gesprekken vinden vaak plaats tijdens een wandeling. Dat is geweldig.
Emmie Habes, Aegon Asset Management

Leiderschap in een bijzondere omgeving
17-09-2018

Artsen zonder grenzen, internationaal bekend als Medicins Sans Frontieres, wordt door Oxford Leadership begeleid in het ontwikkelen van de leiderschapsskills van haar managers. Door middel van een integraal programma 'Leadership and People Management Development' worden sinds 2017 telkens groepen van 20 leidinggevenden meegenomen op de leiderschapssontwikkelingsreis, gedurende in totaal acht dagen. Het programma bestaat uit drie lagen, te weten 'me', 'team' en 'organisatie', die successievelijk worden doorlopen. Hans was betrokken bij het ontwerp en geven van dit programma als facilitator/trainer.

Verschil maken
12-05-2017

Toen de week tot een einde kwam en afscheid de kamer vulde, herkende iedereen wat een waardevolle week het was geweest.  Een training waaraan ik met scepsis aan de training begon, eindigde als een enorm motiverende ervaring. Vriendschappen werden ontwikkeld en motivatie niveaus waren hoog. Dankzij Rogare en AkzoNobel gingen zestien medewerkers terug naar hun kantoor ergens op de wereld, klaar en gemotiveerd om ​​verschil te maken.

Craig McTaggart

AkzoNobel Industrial Finishes